Medarbejder autoværksted

R&D har eget autoværksted med professionelt udstyr, som de mange bilinteresserede medarbejdere kan bruge i fritiden til reparation og vedligehold af deres biler.

Opel Kadett leveret i papkasser
Projektleder Kent Skipper-Mortensen er tovholder bag værkstedet. Han er ejer af en Opel Kadett C Coupé 1,6S fra 1978 med automatgear og baghjulstræk. Kenth har Kadetten som hobby-bil og kører i den på arbejde, når vejret tillader det. ”Jeg købte min Kadett tilbage i 2001 for 1.000 Euro. Den blev købt lidt uden for Hamburg, hvor den tidligere ejer var i fuld gang med at restaurere den. Den var derfor skilt ad og kom hjem i mange papkasser,” siger Kenth. ”Jeg har lavet en del rust på den og har malet den om, men ellers står den som original.”
Ikonisk rally bil
Senior projektingeniør Jørgen Birkbak er en anden af R&D’s mange bilentusiaster. Han er indehaver af en Lancia Delta HF Integrale. ”Ja bare navnet indgyder en vis respekt,” siger Jørgen med et smil. ”Men jeg ved nu ikke, hvor imponerende den er efter nutidens standarder. Min bil er den første model fra 1987 med 185hk 8-ventilet motor, turbolader og 4WD, den fordeler kraften med 56% til forhjulene og 44% til baghjulene, hvilket giver en fantastisk balance i bilen.
Den er helt sikkert ikonisk for rally folket, og modellen er den eneste bil nogensinde, som har vundet verdensmesterskabet i rally seks år i træk. Den rekord bliver vist aldrig slået.”