Konsulenter fra R&D giver fleksibilitet hos LM Wind Power

LM Wind Power har valgt tre faste samarbejdspartnere, som sikrer virksomheden fleksible ingeniør-ressourcer. R&D er blandt de udvalgte.


LM Wind Powers division Global Equipment Engineering supporterer virksomhedens 14 produktionsenheder med produktionsudstyr. I divisionen har man ofte flere ingeniør-opgaver, end der er interne ressourcer til, og man vælger derfor at supplere med eksterne konsulenter, når det peaker.

Strategisk beslutning

”Vi valgte i 2015 at indgå et frame agreement om et længerevarende samarbejde med tre ingeniørvirksomheder, og heriblandt valgte vi R&D,” siger Director, Global Equipment Engineering, Ulrik Wolf fra LM Wind Power. ”For os har det stor værdi, at det er de samme konsulenter, som kommer igen og igen, da vi bruger en del tid på at lære dem op i vores systemer og arbejdsgange. Derfor har vi taget en strategisk beslutning om at anvende faste samarbejdspartnere. Det er målet, at det fremover bliver de samme samarbejdspartnere, som anvendes i hele LM Wind Power”.

Langvarigt samarbejde
LM Wind Power har en lang historik sammen med R&D, som i en årrække har haft medarbejdere fast tilknyttet denne kunde. ”Det var derfor nærliggende for os at indgå et tættere samarbejde med R&D, da vi er meget tilfredse med deres arbejde,” siger Ulrik Wolf. ”Vi har i dag tre konsulenter fra R&D. To som arbejder med konstruktion og en projektleder.”
Går direkte ind i projekter
En af de store fordele for LM Wind Power ved at samarbejde med faste konsulenter er, at de eksterne kan gå direkte ind i nye projekter, som var de interne medarbejdere. Det gælder også for de to maskiningeniører Thorbjørn Sætre og Jesper Vad fra R&D, som arbejder for LM Wind Power med konstruktion.

Opbygget godt kendskab
”Jeg har arbejdet hos LM Wind Power på flere projekter og har fået opbygget et godt kendskab til flere af de værktøjer, de bruger hos kunden herunder TeamCenter og NX 8,” fortæller Thorbjørn Sætre. ”Mine opgaver har primært omhandlet konvertering af eksisterende løsninger til nye vingeforme og arbejdet har herunder omhandlet 3D konstruktion, styrkeberegninger samt 2D dokumentation. Jeg har altid oplevet et rigtig godt – og meget imødekommende – samarbejde med LM Wind Powers egne medarbejdere.

Sikrer fleksibilitet

Hos LM Wind Power er Ulrik Wolf rigtig godt tilfreds med den fleksibilitet samarbejdet med de eksterne konsulenter giver. ”Som tidligere nævnt er det en strategisk beslutning, at vi ønsker at kunne skrue op og ned for ressourcerne,” siger han og fortsætter: ”Og det kører rigtig fint med de valgte samarbejdspartnere – og allerbedst, når det er de samme konsulenter, som kommer hos os igen og igen.”