Containerløsning med driftsklar Rain Erosion Tester

På parkeringspladsen hos R&D bygges Rain Erosion Testere som færdige containerløsninger, klar til indkøring og brug hos kunden

.
Siden R&D solgte de første Rain Erosion Testere for fire år siden, har der været stor efterspørgsel på løsningen. Med Rain Erosion Testeren kan vindmølleproducenterne teste erosion af forskellige belægninger på forkanten af vindmøllevinger og deres holdbarhed. Erosion kan føre til afskalning af vingernes overflade, hvilket giver aerodynamiske tab og potentielt større effekttab.

Færdig containerløsning
“Normalt skal kunden selv sørge for et rum, som kan huse Rain Erosion Testeren,” fortæller Business Manager - Test Systems Peter Kattai Ulrikkeholm fra R&D. “Da vi har at gøre med en maskine, som kører ekstremt stærkt, stiller det specielle krav til indretningen, herunder ventilation, afløb m.v.” R&D tilbyder derfor nu et samlet produkt til kunden, hvor Rain Erosion Testeren leveres i en 20 fods container. Efter indkøring hos kunden er den klar til brug. Samtidig kan kunden nemt flytte Rain Erosion Testeren til andre lokationer, hvis de har behov for det.

Komplicerede tests
Test af regn erosion er meget kompliceret, og området er meget vanskeligt at teste, fordi det går så stærkt. Der er tale om en tophastighed på omkring 180 m/sek. “Udviklingsprocessen har derfor krævet mange test i praksis,” siger Peter Kattai Ulrikkeholm. “På dette område kan man ikke udelukkende regne sig frem til resultaterne rent teoretisk - men det kræver en stærk teoretisk ballast, at kunne nå frem til den rette løsning.”

En af de store opgaver i udviklingsprocessen har således været at skabe et aerodynamisk område omkring maskinen og især vingerne i maskinen. Der har været flere udfordringer med at få dråberne til at falde lige ned og ramme testemnet uden, at dråberne bøjer af, eller bliver ramt af anden turbulens i maskinen. Den udfordring har R&D løst, og maskinen kører i dag yderst stabilt.

Realistisk slid
Producenterne har dermed optimale muligheder for at teste eksempelvis forskellige belægninger på forkanten af vingerne og deres holdbarhed, når de arbejder med udviklingen af nye vinger. Samtidig kan de sikre, at testene af slid er så realistisk som muligt. En vigtig parameter i den proces er realibilitet, og netop sikkerhed for repeterbarhed i R&D’s løsning har været afgørende for, at flere kunder har valgt denne test-løsning.

Nemt for kunden
Med den nye containerløsning slipper kunden for de problemer, der kan følge med, når der skal etableres et rum til testeren. “Flere kunder har allerede valgt vores pakkeløsning,” siger Peter Kattai Ulrikkeholm. “Vi har gennem længere tid vurderet, hvordan vi kunne gøre det nemmere for kunden, hvor tilbagemeldingerne viser, at denne løsning passer perfekt til mange kunders behov.”