Fundamenter

Opbygning af betonfundamenter som styrker testvaliditeten


Hos R&D har vi særlig erfaring med opbygning af betonfundamenter og strong floors som den bærende struktur i test-setuppet, når der er behov for overførsel af særligt store kræfter ved test af store komponenter eller systemer. Her tager vi også det fulde ansvar for både design og etableringen - herunder pilotering, udgravning og støbning.

Pionerer inden for betonfundamenter
Vi var blandt de første i branchen som så fordelene ved at bruge støbte fundamenter fremfor stålfundamenter. Støbte betonfundamenter kan være stærkt medvirkende til at dæmpe vibrationerne ved test af udstyr, som påføres store og meget forskellige laster.


Hos R&D har vi således set mulighederne for at overføre erfaringerne fra byggebranchens betonfundamenter til maskinindustrien. Vi har forfinet arbejdet med tolerancerne, så de matcher de høje krav, som er gældende, når det handler om testsystemer til eksempelvis vind-, fly- eller olie & gasindustrien.

Fleksibelt testfundament
Vi har desuden stor erfaring med opbygning af strong floors, som er et meget stærkt og fleksibelt betonfundament. Det kan anvendes til test med mange forskellige former for testudstyr.

”Selve testbænken bygges med et strong-floor i størrelsen 9 x 20 meter og har to reaktionsvægge med en højde på fire meter, og skal anvendes til mekaniske test af store komponenter.”

Kent Frank Pedersen, Senior projekt manager R&D