Søren Storm, Maskiningeniør

Maskiningeniør Søren Storm var den første ingeniørpraktikant hos R&D for godt 10 år siden. I dag er han fortsat hos R&D, og bruger sin store erfaring som maskiningeniør og maskinbygger hos R&Ds kunder i bl.a. fødevareindustrien.

De sidste fem år har Søren primært arbejdet som konsulent ude hos R&Ds kunder. Netop nu arbejder han med konstruktion af produktionsløsninger til is-industrien til kunder i hele verden.

De rette erfaringer og værktøjer
Søren har mere end otte års erfaring med konstruktion af specialmaskiner, produktionslinjer og automationsanlæg. Han er ofte med hele vejen fra idéudviklingen og udvælgelse af den rigtige tekniske løsning til selv konstruktionen af maskinen. ”Det er vigtigt for de kunder, jeg arbejder hos som konsulent, at jeg både har noget at byde ind med i kraft af min brede erfaring, og at jeg kan arbejde med de værktøjer, som kunden bruger. Her hvor jeg er nu arbejder de eksempelvis med CAD programmet Creo. Det er et værktøj, jeg også har erfaring med, selvom vi hos R&D typisk arbejder i SolidWorks.”

Selvkørende og omstillingsparat
Gennem årene har Søren arbejdet hos flere af R&Ds kunder herunder Velux, Linatech og Qubica. ”Det passer mig rigtig godt at arbejde som konsulent ude ved kunderne og løse de konkrete opgaver og samtidigt have det faglige netværk hos R&D at trække på,” siger Søren. ”I mit job er det en forudsætning, at jeg er meget omstillingsparat, og hurtigt kan sætte mig ind i kundens arbejdsmetoder og jargon. Som konsulent skal man være selvkørende og selv spørge ind til de områder, som man har brug for svar på. Det dur ikke, at man sætter sig i et hjørne og venter på, at der kommer nogen, og sætter en i gang.”

Del af det sociale fællesskab
Søren er del af R&Ds ydelsesområde inden for udvikling af produktionsudstyr. Her har han knap 20 kolleger og yderligere 65 i de øvrige afdelinger i R&D. ”Jeg forsøger altid at være med i de sociale arrangementer hos R&D – både i min egen afdeling, og når hele virksomheden samles,” siger Søren. ”Det er en rigtig god måde at vedligeholde kontakten til de kolleger, som jeg ikke ser i dagligdagen.”

Værdifuld læring
En omfattende viden samt en meget omstillingsparat natur er Sørens vigtigste kompetencer i det daglige arbejde hos kunderne. ”Jeg har i årenes løb set mange forskellige måder at gøre tingene på. Det er en værdifuld læring i sig selv,” siger Søren. ”Jeg er maskinbyggertypen, og jeg ser frem til fortsat at udbygge mine kompetencer med nye erfaringer, som jeg kan byde ind med i den daglige sparring med kunderne og i løsningen af deres konkrete konstruktionsopgaver.”