R&D leverer Rain Erosion Tester til ORE Catapult i England

ORE Catapult har valgt R&D’s Rain Erosion Tester, som er designet til at simulere regn-erosion på forkanten af vindmøllevinger. Testriggen vil øge ORE Catapult’s vingetest- og forskningsaktiviteter, således at de kan give deres kunder bedre analyser og testresultater.


Erosion kan føre til afskalning af vingernes overflade, hvilket resulterer i aerodynamiske tab og potentielt større effekttab. R&D’s Rain Erosion Tester gør det muligt for ORE Catapult at teste erosion af forskellige belægninger og holdbarheden på forkanten af vindmøllevinger. Test af vindmøllevingerne vil føre til en bedre forståelse af den effekt, som regn-erosion kan have på materialer. Denne viden vil føre til en større effektivitet, reducere omkostninger og medvirke til videreudvikling af belægninger og materialer.

”Rain Erosion Testeren er en glædelig tilføjelse til ORE Catapult's omfattende muligheder for forskning og test af vindmøllevinger”

Kirsten Dyer, Research Materials Engineer hos ORE Catapult
Omfattende testprogram
R&D’s Rain Erosion Tester bliver en del af ORE Catapult’s omfattende testprogrammer, så de fremadrettet kan positionere sig som en af verdens førende eksperter inden for test af vindmøllevinger.
“Rain Erosion Testeren er en glædelig tilføjelse til ORE Catapult’s omfattende muligheder for forskning og test af vindmøllevinger. Det vil gøre det muligt for vindmølleproducenter at teste effekten af regn-erosion på vindmøllevinger og afprøve nye typer af materialer og beskyttende belægninger.” udtaler Kirstine Dyer, Research Materials Engineer hos ORE Catapult.

Installeret på en uge
ORE Catapult har valgt Rain Erosion Testeren som en færdig containerløsning. Setuppet har gjort det muligt at sende testriggen fra Danmark med efterfølgende ankomst og installation i England samme uge. Rain Erosion Testeren er blevet leveret i tre 20 fods container, hvor den umiddelbart efter er klar til indkøring og brug. R&D vil assistere ORE Catapult i forbindelse med indkøring, SAT-test og træning af medarbejdere.
Dokumenteret repeterbarhed
Test af regn-erosion er meget kompliceret, og derfor er området vanskeligt at teste på grund af den høje hastighed. Der er tale om en tiphastighed på godt 170 m/sek. R&D har brugt over 10.000 ingeniørtimer på at udvikle Rain Erosion Testeren, hvilket gør testmetoden og måleudstyret meget præcis og driftsikker.
Dermed er forholdene optimale for at teste forskellige belægninger og deres holdbarhed på vindmøllevingerne. Samtidig er testene af slid så realistiske som muligt.